Gruune Cross 2022

Een moeizame geboorte van een festival, en toch maar liefst ruim € 60.000,00 opbrengst!! Het idee voor een fietstocht door de Achterhoek plus een afsluitend festival met tenten, food-trucks, muziek en ludieke acts ontstond in 2019 maar moest de ijskast in door de coronajaren.

Op 1 juli 2022 kon de Gruune Cross eindelijk plaatsvinden. Met het hijsen van de Lionsvlag werd het startschot gegeven op het voorplein van Huize Zelle. Met zo’n 70 fietsers werd een mooie tocht van zo’n 65 kilometer gefietst door het prachtige groene landschap tussen Hengelo en Doetinchem met een heerlijke lunch bij de Abdij van de Slangenburg in Doetinchem en een gezellige stop voor fruit en fris bij een van de leden in de tuin.

Bij terugkomst op t Zelle vult het festivalterrein zich met de fietsers en hun introducés. Een bandje van conservatoriumstudenten krijgt de kans voor het publiek te spelen. De Høkende Tandarts draait verzoekplaatjes, er zijn workshops hand- en tenenlezen die druk worden bezocht. Foodtrucks zorgen voor de inwendige mens. Met deze fantastische apotheose konden we het trotse resultaat van ruim 60 mille voor een drietal goede doelen die aan kanker gerelateerd zijn melden.

Een traditie is geboren!!